Sanal Sunucu Nedir? Secrets
Sanal Sunucu Nedir? Secrets
Blog Article
Bunun olmasını önlemek için WordPress’i yalıtılmış bir sanal sunucuda çalıştırır ve dış dünyayla yalnızca sınırlı bağlantı noktaları ve protokoller aracılığıyla iletişime izin verirsiniz.
Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Digital Private Server” olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “focused” advertı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.
Linux üzerinde cPanel gibi hazır kontrol panelleri tercih edilebileceği gibi LEMP LAMP gibi yapılarda oluşturulabilir. Windows tarafında Plesk ve MaestroPanel gibi hazır paneller kullanılabileceği gibi ihtiyaç olan servisler tek tek kurularak kulanım sağlanalabilir.
Barındırma şirketi, yönetilmeyen barındırma ile aynı temel unsurları sağlamanın yanı sıra temel yazılım kurulumu ve destek işlevlerini de sağlar. Sağlanan ek hizmetlere bazı örnekler:
VDS, bağımsız işletim sistemi özelliğiyle web sitenizin olası saldırılardan korunmasını sağlar.
Bir bilgisayardan daha gelişmiş kapasiteye sahip olabilen sunucular, aynı anda binden fazla kullanıcıya bağlantı imkanı sunabilmektedir.
Daha güvenli bir sunucuda verilerinizi barındırmaya çalışırken, verilerinizin tamamının tehlikeye gireceği bir durum ile karşı karşıya kalmak istemezsiniz değil mi?
VDS sunucularından birine gelen dış bir saldırı diğer VDS sunucularını asla etkilemez. Bu nedenle daha güvenlidir.
İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan World wide web siteleri, diğer Website sitelerine kıyasla daha fazla hazard altındadır.
Diğer tüm teknolojilerde olduğu gibi sanal sunucuların da karanlık tarafları vardır. İşte operasyonunuzda sanal sunucu kullanmanın bazı dezavantajları:
– Esneklik: Sanal sunucunun kaynaklarını ve konfigürasyonunu ihtiyaca göre kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
Sanal here sunucuların World-wide-web hızları veri merkezi kaynaklı olarak çok yüksek olduğundan yedeklemeye dair tüm işlemlerinizi depolama alanınız sınırları içerisinde rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Temel donanım arızalanırsa sanal sunucuda sorunlara neden olabilir. Bu, yedeklilik ve yük devretme sistemleri kullanılarak azaltılabilir, ancak potansiyel bir dezavantaj olmaya devam etmektedir.
ETF'ler yatırımcıların çAlright sayıda varlığa, satın almak zorunda olmadan aynı anda yatırım yapmasını sağlayan portföyler.